Η «Χασίγια» πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο θύμα του ανθρώπου απέναντι στην άγρια ζωή!

 

Πριν λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε για τον εντοπισμό της μικρής λεύκης τιγρούλας, που της δόθηκε τελικά το όνομα «Χασίγια», και η οποία βρέθηκε μέσα σε κάδο σκουπιδιών από τους υπαλλήλους της καθαριότητας του Δήμου, έξω ακριβώς από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο οποίο και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε φιλοξενείται τώρα προσωρινά εκεί η τιγρούλα.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα και εμείς ότι με απόφαση της 12μελους επιτροπής των κτηνιάτρων που διόρισε για αυτό θέμα αυτό το αρμόδιο υπουργείο, θα πρέπει να γίνει δυστυχώς ευθανασία στην μικρή τιγρούλα αφού σύμφωνα με τις εξετάσεις που τις έγιναν δεν υπάρχει περίπτωση να επιζήσει και να έχει μία ποιοτική ζωή.

Φαίνεται ότι από τις εξετάσεις που της έκανα οι κτηνίατροι ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή οστεοπενίας και τα οστά της σπάνε από μόνα τους. Ήδη έχουν σπάσει αρκετά οστά με αποτέλεσμα η μικρούλα να έχει τουλάχιστον 30 κατάγματα στο κορμάκι της και για αυτό και μετά βίας αναπνέει.

Το συγκεκριμένο τιγράκι φαίνεται ότι πρόκειται τελικά για προϊόν αιμομιξίας κάτι που είναι υπαίτιο και για αυτό το τόσο πολύ σοβαρό πρόβλημά του!

Οι εξετάσεις της σύμφωνα με το υπουργείο στάλθηκαν και σε κτηνιατρικά κέντρα του εξωτερικού χωρίς όμως και αυτά να της δίνουν ούτε μία ελπίδα.

Είναι πραγματικά οδυνηρό ότι ο μόνος τρόπος να λυτρωθεί από όλον αυτόν τον πόνο και το βάσανο είναι να «κοιμηθεί» η τιγρούλα.

Θεωρούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μικρή μας «Χασίγια» θα είναι το τελευταίο θύμα αυτών των απάνθρωπων συμπεριφορών προς τα άγρια ζώα.

Έχει γίνει λόγος από τις φιλοζωικές ομοσπονδίες ότι η μικρή μας «Χασίγια», είναι προϊόν του εμπορίου ζώων της άγριας φύσης και συγκεκριμένα των ζώων της ζούγκλας, κάτι που στην χώρα μας δεν επιτρέπεται από τον νόμο και άρα επομένως είναι παράνομο και ζητάμε με την σειρά μας και εμείς μαζί με τις φιλοζωικές ομοσπονδίες, να διαλευκανθεί τα αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο και αν ισχύει πραγματικά κάτι τέτοιο τότε απαιτούμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών που προβλέπει ο νόμος για αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις .

0 Σχόλια