Επιστολή στο Φιλοζωικό Σωματείο Πτολεμαΐδας αναφορικά με τις άδειες ταΐστρες του Δήμου Εορδαίας

 

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά,

Είμαστε η Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece, μία πανελλαδική Φιλοζωική Ομάδα με έδρα την Αθήνα και θέλουμε καταρχήν αν σας συγχαρούμε για το υπεράνθρωπο έργο σας για τα αδεσποτάκια που βοηθάτε!

Το έργο σας εμείς προσωπικά το θεωρούμε υπεράνθρωπο γιατί βλέπουμε ότι ενώ πραγματικά ο Δήμος Εορδαίας που εδρεύει και το σωματείο σας στην Πτολεμαΐδα, είναι όντως πολύ βραδυκίνητος έως και εντελώς ακίνητος θα μπορούσαμε να πούμε, εσείς όμως εν τω μεταξύ δεν το βάζετε κάτω και συνεχίζετε δυναμικά το δικό σας μεγάλο πια έργο.

Εδώ όμως θα θέλαμε να σας αναφέρουμε και το εξής τεκτενόμενο που υπάρχει εδώ και είναι ότι πολύ απλά όταν οι Δήμοι βλέπουν ότι οι φιλόζωοι εθελοντές, είτε ο καθένας αυτόνομα, αλλά είτε και μέσω των κατά τόπων φιλοζωικών σωματείων υποκαθιστούν την δουλειά τους και την ευθύνη τους απέναντι στα αδέσποτα, και τρέχουν για όλα, σχεδόν για τα πάντα οι εθελοντές, τότε είναι που και οι Δήμοι όμως αδρανούν.

Εσείς εδώ βέβαια τώρα θα μας πείτε ότι τι θα γίνει αν σταματήσετε την δράση σας; Τα αδεσποτάκια θα πεθάνουν κυριολεκτικά από την πείνα! Δίκιο θα έχετε όμως να μας το πείτε αυτό! Αλλά όμως και εδώ υπάρχει λύση που προβλέπεται από τον νόμο και είναι να δημιουργηθούν συνεργεία του Δήμου που θα αναλάβουν αυτά την σίτιση των αδέσποτων.

Στην περιοχή σας όπως βλέπουμε κάτι τέτοιο και ενώ μεν έχει γίνει αλλά ταυτόχρονα έχει πλήρως εγκαταλειφθεί σαν έργο από τον Δήμο γιατί ο Δήμος βλέπει ότι και πάλι τρέχετε εσείς και λέει «ε εντάξει μωρέ ας τους να τρέχουν! Τι μας νοιάζει εμάς!;».

Το οποίο φυσικά και δεν είναι καθόλου σωστό βέβαια αλλά ούτε και πρέπον γιατί ο Δήμος κανονικά δεν θα έπρεπε να μεταθέτει τις ευθύνες του στους εθελοντές. Αλλά όμως το κάνει. Και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να πάρει την απάντησή του από κάτι δραστικό!

Και τι θα μπορούσε άραγε να είναι τόσο δραστικό όσο το να κάνει τον Δήμο να κινητοποιηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του;

Η λύση για εμάς λοιπόν αγαπητοί συναγωνιστές  φιλόζωοι εθελοντές στην Πτολεμαΐδα είναι μία και μοναδική. Και φυσικά δεν είναι άλλη από μάι πολύ ωραία μηνυτήρια αναφορά στον τοπικό εισαγγελέα πρωτοδικών της περιοχής με δημοσίευσή της ίσως και στα τοπικά μέσα.

Τότε πιστεύουμε είναι που ο Δήμος θα ταρακουνηθεί γερά ώστε να κινητοποιηθεί αφού κατά ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 99% θα γίνει εισαγγελική έρευνα εις βάρους του και αυτό είναι σίγουρα το κύμα που θα σηκωθεί και θα τον αναγκάσει αν κινητοποιηθεί.

Αυτή είναι η πρότασή μας εμάς για να μην πεινάσουν μέσα στις γιορτές τα καημένα τα αδεσποτάκια από την αδιαφορία του Δήμου και σε όλο αυτό αν γνωρίζετε καλά και να το ξέρετε αυτό ότι είμαστε μέχρι το τέλος εδώ μαζί σας!

Με φιλικούς φιλοζωικούς κα γιορτινούς χαιρετισμούς

Η Πανελλαδική Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece



0 Σχόλια