Ζωοφιλική Ένωση Ναυπλίου προς τους διάφορους εθελοντές: Μην περισυλλέγετε αδέσποτα του δήμου καθώς μπορεί να έχουν προγραμματιστεί για αυτά εξετάσεις!



Στο Δήμο Ναυπλίου όλοι γνωρίζουμε πως κυκλοφορούν αδέσποτα. Κάποια από αυτά είναι στειρωμένα, έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί στο σύστημα έχουν δημοσιευθεί προς υιοθεσία χωρίς αποτέλεσμα και έχουν επανενταχθεί όπως ορίζει ο νόμος παρακάτω και φροντίζονται από εθελοντές που βρίσκονται στις περιοχές.

Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...

Αν λοιπόν δείτε κάποιο νέο αδέσποτο στη περιοχή σας ενημερώστε το Δήμο.

Αν κάποιος φιλόζωος μαζέψει οποιοδήποτε σκυλί από το δρόμο χωρίς να ελέγξει για τσιπ, θεωρείται παράνομο....

Σε περίπτωση που είναι τραυματισμένο ή φαίνεται άρρωστο ενημερώνουμε το Δήμο και ΟΧΙ τις Φιλοζωικές...

Οι φιλοζωικές ΠΡΕΠΕΙ να συνεργάζονται με το Δήμο έτσι ώστε να λειτουργήσει ομαλά και σωστά το πρόγραμμα που αφορά τα αδέσποτα.

ΣΗΜ:

Έχει πέσει στην αντίληψη μας ότι ζώα επανενταγμένα μαζεύονται από διάφορους ενεργούς εθελοντές….

Αυτό είναι και παράνομο αλλά μην ξέροντας που είναι αυτά τα ζώα δυσκολεύει το έργο του δήμου να γνωρίζει τι σκυλιά υπάρχουν σε κάθε περιοχή ώστε να ελέγχονται και να γνωρίζουμε τα νέα περιστατικά αδέσποτων.

Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ στις επανεντάξεις αφού Η ΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Επίσης, αδέσποτα σκυλιά που έχει δρομολογηθεί η περισυλλογή τους για προγραμματισμένη καταγραφή, εξετάσεις, στείρωση κ,λ.π τα μαζεύουν διάφοροι ενεργοί εθελοντές οι οποίοι δεν ενημερώνουν τους αρμόδιους και αγνοείται η τύχη τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ…

(βαε) Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταφύγια, το ζώο επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον του και στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 45, με την προϋπόθεση, ότι είναι στειρωμένο. Ζώο που βρίσκεται σε καταφύγιο και δεν υιοθετείται μετά από διάστημα τρίμηνης συνεχούς παραμονής σε αυτό και ανάρτηση στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, δύναται να επιστρέφεται στο οικείο περιβάλλον και στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση της παρ. 5 του άρθρου 45, μετά από απόφαση της επιτροπής της παρ. 8, με την προϋπόθεση, ότι είναι στειρωμένο. Δεν επιτρέπεται επαναφορά των αδέσποτων ζώων περιμετρικά από νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, στους χώρους αποβίβασης και επιβίβασης ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στους περιφραγμένους χώρους του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, καθώς και σε χώρους σφαγείων ή όπου συγκεντρώνονται ή υπάρχουν σκουπίδια.

Σε κάθε περίπτωση, ζώα ηλικίας μικρότερης των πέντε (5) μηνών δεν επανεντάσσονται στο οικείο τους περιβάλλον και υιοθετούνται κατά προτεραιότητα.

(ββ) Αν έχουν σήμανση, από την οποία προκύπτει ότι είναι ήδη καταχωρημένα στον δήμο ως αδέσποτα, τότε ενημερώνονται τα στοιχεία παρακολούθησης του ζώου. Εφόσον το ζώο δεν παρουσιάζει κλινικά προβλήματα, ελευθερώνεται στο ίδιο σημείο, εκτός αν προκύπτουν οι περιορισμοί της υποπερ. (βαε), οπότε μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη περιοχή.



0 Σχόλια