Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για την διαχείριση ενός περιστατικού εντοπισμού κάποιου τραυματισμένο αδέσποτου ζώου

Ενημερωθήκαμε χθες από φιλόζωη συμπολίτισσά μας ότι το γατάκι της φωτογραφίας κυκλοφορεί χτυπημένο στο μπροστινό του δεξί πόδι στον πεζόδρομο δίπλα από το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου. Σήμερα το πρωί μέλη της ομάδας μας σπεύσανε άμεσα στο σημείο, όπου και εντόπισαν το γατάκι χτυπημένο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και επί τόπου την ίδια στιγμή ενημερώσαμε τον Δήμο Ναυπλιέων για να προχωρήσει άμεσα στην περισυλλογή και περίθαλψη του γατιού.


Η απάντηση που λάβαμε ήταν ικανοποιητική καθώς μας είπανε ότι θα ενημερωθεί η πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής που είναι νομίζουμε και η κτηνίατρος του δήμου ώστε να επιληφθούν το θέματος άμεσα!


Ο λόγος που το αναρτούμε το συγκεκριμένοι γεγονός δεν είναι για να πούμε ότι με την σειρά μας ότι και εμείς κάτι κάναμε αλλά για να αναδείξουμε τον σωστό τρόπο διαχείρισης ενός τέτοιου θέματος που απαιτεί από την μία πλευρά την μη διαχείριση του περιστατικού από τους φιλόζωους εθελοντές, και εννοούμε δηλαδή το να μην το περισυλλέξουν και το τρέξουν από την καλή καρδιά τους στον κτηνίατρο οι εθελοντές, αλλά και από την άλλη το τσίγκλιμα και την «αφύπνιση» των αρμοδίων από τους ίδιους τους δημότες αλλά και τους εθελοντές. Τώρα από εκεί και πέρα μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να δούμε το ποιες θα είναι μέχρι τώρα όλες οι ενέργειες του δήμου.



0 Σχόλια