Ο Δήμος Ναυπλίου να αναλάβει την ευθύνη των αδέσποτων ζώων για όλη την διάρκεια της καραντίνας


Αντιλαμβανόμαστε όμως επίσης ότι όλοι μας έχουμε την ευθύνη απέναντι σε κάποια πράγματα στην ζωή μας μετά οποία πολλές φορές όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα αδέσποτα σκυλιά που τόσα χρόνια κυκλοφορούν σαν τις άδικες κατάρες μέσα στους δρόμους της πόλης μας και αποτελούν ένα πρόβλημα που όμως δεν λέει να λυθεί.

Δεν λέει να λυθεί ναι αλλά γιατί; Μα γιατί πολύ απλά από την μία οι υποτιθέμενοι «ζωόφιλοι» τα εγκαταλείπουν συνεχώς στους δρόμους σαν να πρόκειται για κάτι άψυχο όπως ένα σακί με πατάτες, και από την άλλη έχουμε τους καθ' ύλην αρμόδιους να μην έχουν καταφέρει ως τώρα να δώσουν λύση έστω στα βασικά.

Τι εννοούμε όταν λέμε τα βασικά; Μα τα βασικά!

Δηλαδή το να έχει ο Δήμος Ναυπλίου το δικό του δημοτικό κτηνιατρείο ώστε να μην πληρώνει χιλιάρικα κάθε χρόνο στους ιδιώτες κτηνιάτρους χρήματα με τα οποία θα μπορούσε εδώ και πολλά χρόνια να ιδρύσει και να εξοπλίσει ένα δημοτικό κτηνιατρείο και να λύση το χρόνιο πρόβλημα της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με ελάχιστο κόστος αντί να πληρώνει την κάθε θεραπεία χρυσάφι.

Όλο αυτό όμως έχει αντίκτυπο στα κακόμοιρα τα ζωάκια ακόμη και τώρα στην καραντίνα, όταν φιλόζωοι αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εν μέσω καραντίνας και πανδημίας αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη αφού ο Δήμος όπως λένε είναι άφαντος!

Αυτό το πράγμα όμως δυστυχώς από την μία πλευρά σίγουρα ευσταθεί αφού ο δήμος Ναυπλίου έχει ανθρώπους που εργάζονται λόγω του πόστου τους όλοι μέρα στον δρόμο  και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και άρα μαζί με αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζει και ο δήμος. Θα είναι κοροϊδία σκέτη λοιπόν να γυρίσει κανείς και να μας πει ότι ο δήμος δεν γνωρίζει. Από την στιγμή όμως που γνωρίζει γιατί δεν κάνει κάτι;

Από την άλλη πλευρά όμως το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Οι φιλόζωοι εθελοντές που διαμαρτύρονται ίσως δικαίως έχουν γυρίσει ποτέ να ζητήσουν την βοήθεια του δήμου για αυτό το σοβαρό πρόβλημα ή μήπως όχι; Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε εμείς ως τώρα και τα όσα έχουμε δει εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια οι εθελοντές μόνιμα αναλαμβάνουν οι ίδιοι χωρίς να ζητάνε την βοήθεια του δήμου μας και μετά λένε κιόλας ότι ο δήμος δεν κάνει απολύτως τίποτα. Βέβαια για να μην τους κατηγορούμε και άδικα τους εθελοντές μιας και το έργο τους είναι τεράστιο η αλήθεια είναι και χάρη σε αυτούς έχουνε σωθεί πολλά δύσμοιρα ζωάκια που είχαν την τύχη να βρεθούν στον δρόμο τους όμως εμείς τους λέμε πως αν από την αρχή απαιτούσαν από τον δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του και να φροντίσει αυτός ως καθ' ύλην κύριος υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο για τα αδέσποτα; ζωάκια τότε το έργο τους θα είχε γίνει  ήδη πολύ πιο εύκολο.

Και το ξαναλέμε για να μην παρεξηγηθούμε ότι δεν τα βάζουμε με τους εθελοντές απλά επισημαίνουμε προς αυτούς μία κατάσταση που ευχόμαστε να μην διαιωνιστεί τελικά. Ο μόνος με τον οποίο αν θέλετε τα βάζουμε είναι ο δήμος γιατί αυτός είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος για τα αδέσποτα.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε και την απαίτηση ειδικά τώρα στην καραντίνα ο δήμος Ναυπλίου να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να πάρει επ ώμου το σοβαρό αυτό ζήτημα της σίτισης και της περίθαλψης των αδέσποτων καθόλη την διάρκεια της καραντίνας, και κανένας φιλόζωος εθελοντής να μην βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του για να καλύψει ευθύνες αλλονών. 

Επίσης να μην αρκεστεί ο δήμος όπως έκανε στην προηγούμενη καραντίνα, στο να δώσει ξηρά τροφή στους εθελοντές για να ταΐσουν τα αδέσποτα κάτι που και δεν είναι δικιά τους δουλειά να το κάνουν, αλλά κυριότερα τώρα εν μέσω υγειονομικής κρίσης και lockdown καλό θα ήταν σίγουρα να μην εγκαταλείψουμε αυτές τις ψυχούλες αλλά και οι αρμόδιοι να κάνουν επιτέλους σωστά την δουλειά τους αφού παρά την καραντίνα τα συνεργεία τους ως οφείλουν δουλεύουν κανονικά, οπότε μπορούν να αναλάβουν και τα δύσκολο έργο της σίτισης και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στην πόλη μας.

0 Σχόλια