Ανακοίνωση για την επίθεση δεσποζόμενων σε μικρό παιδί σε χωριό της Κορινθίας

 

Πριν από 1,5 μήνα σε χωριό της Κορινθίας δύο δεσποζόμενα σκυλιά επιτέθηκαν σε ένα μικρό κοριτσάκι μέσα στην παιδική χαρά το οποίο ήταν συνοδευόμενο από την μητέρα του, του προκάλεσαν τραυματισμούς και το έστειλαν στην κυριολεξία στο νοσοκομείο.

Θεωρούμε απαράδεκτο πρώτα από όλα το γεγονός ότι τα δύο δεσποζόμενα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα μαζί με τον ιδιοκτήτη τους χωρίς να είναι δεμένα με λουρί όπως σαφώς ορίζει ο νόμος! Και για όσους δεν γνωρίζουν τον νόμο τους τον παραθέτουμε εμείς εδώ: Νόμος 4039/2012 Άρθρο 5 Παράγραφος 3:


Άρθρο 5 Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόµενου ζώου συντροφιάς

3. Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) µεριµνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα µε συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα µέτρα, ώστε να µην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.«γ) για την αποφυγή ατυχηµάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεµένο και να βρίσκεται σε µικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

Θα έπρεπε λοιπόν ο ιδιοκτήτης των σκυλιών - τεράτων να φροντίζει να τηρεί κατά γράμμα τον συγκεκριμένο νόμο για να μην φτάσουμε ποτέ ως εδώ και να μην τραυματιστεί ποτέ το παιδί.

Καταγγέλλουμε όμως εδώ ότι ο νόμος αυτή την φορά δεν τηρήθηκε με θύμα ένα μικρό παιδί το οποίο φυσικά και φταίει σε τίποτα επειδή ένας ασυνείδητος συμπολίτης μας δεν φρόντισε να έχει δεμένα τα σκυλιά του όπως προβλέπει ο νόμος.

Καλούμε λοιπόν για αυτόν τον λόγο όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους στο Νομό Κορινθίας να καλέσουν με την σειρά τους τον κόσμο να καταγγείλει όποιον ασυνείδητο βγάζει το σκυλί του για βόλτα χωρίς λουρί, καθώς και οι ίδιοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι πρέπει να πράξουν ανάλογα και όποιον γνωρίζουν που δεν τηρεί τη νομοθεσία περί περιπάτου των δεσποζόμενων σκυλιών να τον καταγγείλουν στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εκλείψει επιτέλους αυτό το σοβαρό θέμα και αν δοθεί οριστική λύση.

Τέλος καλούμε όποιον γνωρίζει τον ανωτέρω δράστη να τον καταγγείλει τώρα στην αστυνομία κάτι που έπρεπε όποιος τυχόν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο ασυνείδητος να τον έχει καταγγείλει χθες!

Η Διαδικτυακή Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece

0 Σχόλια