Νέο αποτρόπαιο έγκλημα στην Κοιλάδα Αργολίδας


Νέο αποτρόπαιο έγκλημα συνέβη στην Κοιλάδα Αργολίδας με τα πρώτο χτύπημα του φονιά στα τέλη του Σεπτέμβρη. Οι κάτοικοι της Κοιλάδας εντόπισαν για άλλη μια φορά σκοτωμένα σκυλιά στους δρόμους αλλά ακόμα και μέσα στις αυλές τους. Θύματα της μανία αυτού του πιθανώς ψυχοπαθή ανθρώπου που σκορπίζει τον θάνατο γεμίζοντας ολόκληρο το χωριό ήταν και μερικά από τα αδέσποτα γατάκια του χωριού.

Οι κάτοικοι βλέποντας για δεύτερη φορά μπροστά τους αυτό το φρικτό έγκλημα βγάζουν συμπέρασμα ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή κάτοικο του χωριού ο οποίος φαίνεται να έχει βάλει στόχο να εξοντώσει τα αδέσποτα σκυλιά του χωριού βάζοντας σε εφαρμογή κάποιο πιθανόν οργανωμένο σχέδιό του.


Ως Διαδικτυακή Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece Καταδικάζουμε για άλλη μία φορά το συγκεκριμένο αυτό γεγονός που λαμβάνει χώρα στο ίδιο χωριό για δεύτερη φορά μέσα σε Δύο μήνες και που αποδεικνύει ότι για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι πρέπει ο νόμος να εφαρμοστεί επιτέλους από τους Δήμους και δικαιώνει αλλά και ενισχύει την θέση μας ότι τα φιλοζωικά σωματεία σε κάθε περιοχή πρέπει να διεκδικήσουν από τον εκάστοτε Δήμο να εφαρμόσει επιτέλους τον νόμο και δημιουργήσει καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος 4039/2012 άρθρο 9 παράγραφος 1 το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:Άρθρο 9 Περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς«2. Για τον παραπάνω σκοπό κάθε Δήμος ή όμοροι ή συνεργαζόμενοι Δήμοι ιδρύουν και λειτουργούν δημοτικά ή διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλoζωικά σωματεία και ενώσεις ή και εθελοντές φιλόζωους σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο, την Περιφέρεια ή από ιδιώτες χώρους. Στους Δήμους είναι δυνατόν να παρέχεται και οικονομική ενίσχυση από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελούν χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης και η ίδρυση και λειτουργία τους διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978. Ο έλεγχος τήρησης των όρων λειτουργίας τους ασκείται από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας, σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 604/1977. Τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου διοικητικά πρόστιμα καθορίζονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ.«Υπό την εποπτεία των Δήμων, μπορούν να ιδρυθούν και να λειτουργούν καταφύγια ή και κτηνιατρεία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και από φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις, που διαθέτουν το κατάλληλο κτηνιατρικό προσωπικό, τουλάχιστον έναν κτηνίατρο ανά 50 ζώα, την τεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τον αναγκαίο εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 604/1977 και του π.δ. 463/1978, όπως ισχύουν.»
Σε κάθε περίπτωση εμείς  ως Διαδικτυακή Ομάδα των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece καταδικάζουμε την οποιαδήποτε πράξη εξόντωσης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με οποιονδήποτε τρόπο και προτρέπουμε τον οποιονδήποτε διαβάσει αυτό το άρθρο να διαβάσει την ηλεκτρονική μας μπροσούρα με τίτλο «Η θέση του Φιλοζωικού Συλλόγου απέναντι στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς», την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια εδώ.


0 Σχόλια