Μυστηριώδης εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών τα οποία είχε μόλις περισυλλέξει ο Δήμος Ναυπλίου η συνέχεια...

Φωτογραφία από το τοπικό site της Αργολίδας argonafplia.gr

Ενημερωθήκαμε ότι το θέμα της εξαφάνισης των δύο αδέσποτων σκυλιών μετά την περισυλλογή τους από χωριό του Ναυπλίου έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο όλοι περιμέναμε κάποιες απαντήσεις στο εν λόγω ερώτημα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη και που βρίσκονται τώρα τα σκυλιά αλλά μία σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δεν δόθηκε τελικά ούτε για το πως το «έσκασαν» τα σκυλιά αλλά ούτε και για το που βρίσκονται τώρα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Ναυπλίου το θέμα έφερε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» με τον πρόεδρο τους τον κύριο Στέλιο Κυριακού ο οποίος αμφισβήτησε την ενημέρωση που είχε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  λέγοντας ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για το θέμα αυτό η πενταμελής επιτροπή για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς στα χέρια των μελών την εν λόγω επιτροπής δεν έχει φτάσει από τους κατοίκους του χωριού ούτε μία καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε δε ότι τα σκυλιά περισυλλέχθηκαν από αναρμόδιους υπαλλήλους οι οποίοι μετέβησαν στο χωρίο Ανυφί, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Ναύπλιο, χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα λουρί για να τα πιάσουν με ασφαλή τρόπο αλλά ούτε και κλουβί υπήρχε στο βαν για να τα ασφαλίσουν κατά την διάρκεια της διαδρομής με αποτέλεσμα το τσουβάλιασμα των σκυλιών μέσα στο βαν σαν να πρόκειται για σακί με πατάτες!

Είπε επίσης ότι ο κτηνίατρος στον όποιο υποτίθεται ότι τα πήγαιναν τα σκυλιά οι υπάλληλοι του Δήμου για στείρωση, κατέθεσε ενυπόγραφα ότι δεν γνώριζε ότι θα του έφερναν τα σκυλιά αυτά για στείρωση καθώς δεν υπήρχε με τον συγκεκριμένο κτηνίατρο, που έχει και σύμβαση με τον Δήμο Ναυπλίου για την περίθαλψη των αδέσποτων σκυλιών, κανονισμένο ραντεβού αφού ούτε ο ίδιος βρισκόταν στον χώρο της εργασίας του εκείνη τη στιγμή!

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Λέντζος κάνουν λόγο για αστοχία του συνεργείου περισυλλογής, εξηγώντας ότι σταμάτησαν στον δρόμο για να ελέγξουν αν τα σκυλιά είναι μέσα στο βαν και όταν άνοιξαν την πόρτα τα σκυλιά επειδή ήταν άγρια βγήκαν έξω από το βαν και δεν κατάφεραν να τα πιάσουν!

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι μία σαφής και ξεκάθαρη απάντηση δεν έχει δοθεί, αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το πρωί και που βρίσκονται αυτή την στιγμή τα 2 σκυλιά.

Είναι ξεκάθαρο ότι το βάρος της ευθύνης βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Δημοτική Αρχή του Ναυπλίου η οποία δεν χειρίστηκε καθόλου σωστά όπως προκύπτει το όλο θέμα.

Καταγγέλουμε την περισυλλογή από αναρμόδιους υπαλλήλους των δύο αδέσποτων σκυλιών καθώς επίσης και το τσουβάλιασμα των σκυλιών μέσα στο βαν χωρίς την ύπαρξη κλουβιού για την ασφαλή μεταφορά τους από το συνεργείο περισυλλογής.

Τα σκυλιά κύριοι δεν είναι σακιά με πατάτες για αν τα τσουβαλιάσουμε σε ένα βαν. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και αθώες ψυχές που δεν μας φταίνε σε τίποτα να τους φερόμαστε έτσι! Είναι ντροπή στο 2019 να τσουβαλιάζουμε τα σκυλιά σαν τις πατάτες για να τα περισυλλέξουμε από το σημείο στο οποίο βρισκόντουσαν.

Πρέπει να τοποθετούνται για την δική τους ασφάλεια, και κυρίως για την αποφυγή τραυματισμού τους κατά την διάρκεια της μεταφοράς τους, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά τα οποία κλειδώνουν. Δεν τα πετάμε χύμα μέσα στην καρότσα του βαν και όποιον πάρει ο χάρος!, τα προσέχουμε. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια απαράδεκτα περιστατικά κατά την διάρκεια της περισυλλογής αδέσποτων σκυλιών στο έτος 2019!

Παρακολουθούμε με αγωνία το θέμα αυτό και εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την όλη κατάσταση που επικρατεί στο Ναύπλιο με αμείωτο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή που η τύχη των δύο αδέσποτων θηλυκών σκυλιών ακόμα αγνοείται!

0 Σχόλια