Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού & Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης μετά την αμφισβήτηση της νομιμότητάς του

Με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο της 9ης Οκτωβρίου 2019 όπου και συζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Δήμου και πολιτιστικού φιλοζωικού συλλόγου Τρίπολης για τον από κοινού προγραμματισμο της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που έχουν κατακλύσει την πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο τέως δήμαρχος κύριος Παυλης προσπάθησαν να τη μπλοκάρουν εκσφενδονίζοντας ανυπόστατα λόγια περί μη νομιμότητας του συλλόγου μας. Ο κύριος Παυλης βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, πιθανά να μην έχει μελετήσει τη νομοθεσία εις βάθος και να μη γνωρίζει πως ο Σύλλογος μας είναι καθ’ όλα νομιμότατος από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις σε Άστρος και Τρίπολη, τον εξοπλισμό του και τη δράση του. Είναι πέρα για πέρα νόμιμος και οι εθελοντές μας δρουν πάντα με νομιμότητα και πάνω απ όλα με ηθική.

Δεν χρειαστήκαμε ποτέ άδεια κυνοκομειου ή καταφυγίου κύριε Παυλή γιατί πολύ απλά υπάρχουν διατάξεις που μας καλύπτουν νομικά σε ότι αφορά τη φροντίδα και την προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων στις εγκαταστάσεις μας, διατάξεις που προφανώς αγνοείτε. Βαρεθήκαμε τις απειλές και τις χωρίς υπόσταση καταγγελίες. Δυστυχώς το νόμιμο δεν μπορεί να γίνει παράνομο για να βολέψει κάποιους και να κρυφτούν πίσω απ αυτό για να δικαιολογήσουν την απραξία τους. Εν κατακλείδι κύριε Παυλή εμπιστευτείτε τη νέα δημοτική αρχή όπως την εμπιστεύτηκαν και οι πολίτες αυτής της πόλης και ύστερα έχετε το χρόνο να κρίνετε εκ του αποτελέσματος. Έτσι είναι το δίκαιο, το σωστό και το ηθικό.
Πέραν της συνεργασίας αυτής στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και μια δράση που θα υλοποιηθεί άμεσα από εθελοντές κτηνιάτρους που ήρθαμε σε επαφή και αφορά τη ΔΩΡΕΑΝ στείρωση 160 αδέσποτων σκύλων. Αυτή η δράση είναι ένα δώρο για την πόλη μας και η καλύτερη δυνατή αρχή που θα μπορούσε να έχει το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Όχι μόνο ο δήμος δε θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ άλλα θα εξοικονομήσει χιλιάδες ευρώ με τη δράση αυτή. Όλοι οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό θα ανακοινωθούν σύντομα για να γνωρίσουν όλοι οι συμπολίτες μας πως μπορούν κι αυτοί να φέρουν ένα αδέσποτο που φροντίζουν για να στειρωθεί.

0 Σχόλια