ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΟΥΡΙ


Η κυκλοφορία του σκύλου χωρίς λουρί στους δημόσιους χώρους απαγορεύεται βάση νόμου 4039/2012. Δεν είναι τυχαία η ψήφιση του νόμου γιατί σκοπό έχει την προστασία του σκύλου αλλά και του πολίτη. Ανεξαρτήτως μεγέθους και χαρακτήρα όλα τα σκυλάκια πρέπει να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους με τη χρήση λουριού. Σε κάθε βόλτα μαζεύουμε τις ακαθαρσίες όπως το ορίζει επίσης ο νόμος.

 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ




Βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα με λουρί, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ από τα αυτοκίνητα, από ένα άλλο ζώο-σκύλο, ακόμα και από το να φάει κάτι από το δρόμο επικίνδυνο για την υγεία του.

 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

 
Φοράμε πάντα το λουρί, γιατί κάποιοι άνθρωποι δε νιώθουν άνετα με τα σκυλιά και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε απόσταση ασφαλείας. Κάποιοι σκύλοι είναι ανασφαλείς απέναντι στα σκυλιά και μπορεί να αντιδράσουν απρόβλεπτα σε μια συνάντηση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί είτε σκύλος είτε και άνθρωπος. Άλλα σκυλιά είναι ενθουσιώδη στην επαφή με τον άνθρωπο και μπορούν από το να τρομάξουν κάποιον μέχρι να πηδήξουν πάνω του από χαρά και να τον ρίξουν κάτω, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Δεν είναι όλοι γνώστες συμπεριφοράς των σκύλων και δεν είναι υποχρεωμένοι να ανεχτούν να ξεπερνιούνται τα προσωπικά τους όρια.

 
Αν όλοι ιδιοκτήτες φροντίζουν τα σκυλιά τους να μην γίνονται ενοχλητικά για τους γύρω τους, είτε λόγω φασαρίας-ανησυχίας, είτε λόγω ακαθαρσιών, θα δημιουργούνται λιγότερες εντάσεις γύρω από το θέμα σκύλος.

 
Τηρούμε τους κανόνες για τον σκύλο μας και για τον εαυτό μας και έτσι γινόμαστε σωστοί συμπολίτες. Σεβόμαστε για να μας σέβονται.


15085679_1729661214027338_7109155820901396006_n
Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων
 
¨Υπεύθυνη Εκπαίδευση-Υπεύθυνη ενημέρωση


0 Σχόλια