Εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο που μετέφερε λαθραία 48 αδέσποτα σκυλιά και γάτες έξω από τον βόλο | Εξαγωγή σκυλιών στο εξωτερικό
Ένα ύποπτο βαν που μετέφερε 48 αδέσποτα σκυλιά και γάτες με σκοπό πιθανόν την μεταφορά των ζώων στην Γερμανία εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες λίγο έξω από τον Βόλο.
Όπως άλλωστε έχει ήδη γίνει  γνωστό, το φορτηγάκι, που έφερε γερμανικές πινακίδες, ακινητοποιήθηκε σε μπλόκο που είχε στήσει η Αστυνομία, μετά από πληροφορίες, στην εθνική οδό Βόλου-Βελεστίνου, στο ύψος της Β’ ΒΙΠΕ και κοντά σε πρατήριο καυσίμων.


Αφού κατέθεσαν στην Αστυνομία οι δύο Γερμανίδες, οδηγός και συνοδηγός του φορτηγού, αφέθηκαν ελεύθερες. Τα ζώα παραλήφθηκαν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.
Παράλληλα έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για να διερευνηθεί, αν έχουν διαπραχθεί και ποια αδικήματα.


 Παράλληλα το συγκεκριμένο  περιστατικό πιθανόν και να συνδέεται με άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά , που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, στο λιμάνι της Πάτρας, όπου είχαν εντοπιστεί άλλα δυο μίνι βαν, τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο, με προορισμό την Ιταλία και μέσα είχαν βρεθεί 35 σκύλοι και γάτες, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά και προορίζονταν για τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Τα ζωάκια όπως φαίνεται προορίζονταν για εξαγωγή στις ευρωπαϊκές χώρες, όπου πωλούνται από 500 έως και 700 ευρώ, ειδικά αν πρόκειται για κουτάβια.
 


 11016705_333255360213065_975778980_nΈγγραφα που να πιστοποιούν την προέλευσή τους δεν υπήρχαν αφού φυσικά δεν βρέθηκαν πουθενά και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών διέταξε τότε να κατασχεθούν, μέχρι να διασταυρωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αν είναι καταχωρημένα τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους. Όπως έχουν καταγγείλει φιλοζωικά σωματεία, κάθε χρόνο φυγαδεύονται στην Ευρώπη χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες, χωρίς να προηγηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την υιοθεσία τους.

«Περισσότερα από 600 σκυλιά φαίνεται να  έχουν ταξιδέψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ακόμη 400 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δίχτυα τους φτάνουν στις Σέρρες, στον Βόλο, στη Δράμα και σε πολλές άλλες πόλεις, που ενημερώνονται για την ύπαρξη αδέσποτων και καταφυγίων με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», είχε δηλώσει η δικηγόρος Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά για το λαθρεμπόριο αδέσποτων που είχε καταθέσει η δικηγόρος, πίσω από τη γερμανική φιλοζωική εταιρεία – βιτρίνα κρύβεται ένα ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι από το 2010 συλλέγουν αδέσποτα από γειτονιές και από καταφύγια, στους ιδιοκτήτες των οποίων υπόσχονται ότι τα άτυχα ζώα θα δοθούν για υιοθεσία σε οικογένειες. «Υπάρχει ειδικό site, που δείχνει παραπλανητικές φωτογραφίες σκυλιών με οικογένειες στη βόρεια Ευρώπη. Στην πραγματικότητα τα ζώα καταλήγουν σε κτηνοβάτες ιδιοκτήτες, σε σκοτεινά δωμάτια ξενοδοχείων πολυτελείας, που προσφέρουν υπηρεσίες, για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις των πελατών τους, και κάποια σε κέντρα πειραμάτων», σημείωνε η δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη που το 2015  είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ότι εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και από τον Βόλο αλλά και από άλλες περιοχές πιθανότατα, καταλήγουν στα σκοτεινά δωμάτια κτηνοβατών στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης, μέσα από γερμανική φιλοζωική εταιρεία-βιτρίνα.

Την υπόθεση τότε  είχε διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η δικηγόρος, που κατήγγειλε τη λειτουργία κυκλώματος, με πλοκάμια σε ολόκληρη την Ελλάδα, που εκμεταλλεύεται την απουσία του κράτους  και προφανώς την μη εφαρμογή των νόμων από τις αρμόδιες αρχές και προχωράει στην συλλογή αδέσποτων ζώων, τα οποία όπως προκύπτει, από την έρευνα που έχει γίνει,  στη συνέχεια κακοποιούνται σεξουαλικά από κτηνοβάτες, ενώ κάποια από αυτά είναι πιθανόν να καταλήγουν σε εργαστήρια ως πειραματόζωα.

0 Σχόλια