Παράνομες στειρώσεις αδέσποτων στο Ρέθυμνο

Φωτογραφία Αρχείου
Παράνομες στειρώσεις διαπιστώθηκε ότι λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Κτηνιατρείο Ρεθύμνου στο διάστημα 14 – 16 /07/2018 με την υποστήριξη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου «Φίλοι των Ζώων» ο οποίος σημειωτέον ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Οι στειρώσεις αυτές που γίνονταν εξαρχής με παράνομο τρόπο διότι πραγματοποιούνταν από Γερμανούς κτηνιάτρους οι οποίο δεν έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι στειρώσεις που πραγματοποιούνται από αυτούς είναι τελείως παράνομες.

Και για να δώσουμε την απαιτούμενη έμφαση στην όλη υπόθεση αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Ιούνιο του 2017 όπου πραγματοποιούνταν στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Ρεθύμνου παράνομες φυσικά από τους ίδιους Γερμανούς κτηνιάτρους και μάλιστα κατόπιν απουσίας του επιστημονικού υπευθύνου, που σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία είναι απαραίτητος για την λειτουργία του Δημοτικού Κτηνιατρείου, αλλά παρόλα αυτά οι στειρώσεις αυτές συνεχίζοντας κανονικά σε χρόνο express, απίστευτα γρήγορα δηλαδή καταμετρήθηκαν ακριβώς 10 θάνατοι αδέσποτων ζώων από τις παράνομες αυτές στειρώσεις.

Οι 10 θάνατοι αυτών των άτυχων αδέσποτων ψυχών δεν καταγράφηκαν πουθενά και τα ζώα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας αστραπιαία χωρίς να γίνει απολύτως καμία καταγραφή και ιδίως για τα αίτια του θανάτου αφήνοντας τα πάντα στο απόλυτο σκοτάδι.

Οι στειρώσεις αυτές συνεχίστηκαν και το 2018 την περίοδο 14 – 16 /07/2018 και με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου, υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φιλοζωικός σύλλογος αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία σημειωτέων για το θέμα αυτό τηρεί σιγήν ιχθύος.

Οι στειρώσεις αυτές πρώτα πραγματοποιούνταν στα όπως φαίνεται στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία του Δήμου Σητείας χωρίς να υπάρχει έγκριση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου , η οποία ουδέποτε είχε λάβει γνώση για την χρήση του ανωτέρου χώρου και ουδέποτε είχε δώσει την έγκρισή της για την χρήση του προαναφερθέντος χώρου για να πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων ζώων σύμφωνα με την καταγγελία που κατάθεσε στο αστυνομικό τμήμα Σητείας ο κ. Γιώργος Αστρινός γραμματέας της ΚΟΦΦΑ Μ.Κ.Ο., στις 3/3/2018.


  
Παράλληλα ο κύριος Αστρινός με την καταγγελία του ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να γίνει έλεγχος για την Γερμανίδα κτηνίατρο, που πραγματοποιούσε τις στειρώσεις στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία του Δήμου Σητείας, παρανόμως βέβαια καθότι όπως διαπιστώθηκε στον χώρο δεν υπήρχε Έλληνας κτηνίατρος που να πραγματοποιεί την καταγραφή των υπό στείρωση ζώων καθότι αυτή είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αλλοδαπός κτηνίατρος. Ζητήθηκε λοιπόν να γίνει έλεγχος των φορολογικών στοιχείων της Γερμανίδας κτηνιάτρου για την δραστηριότητά της στην Ελλάδα, δηλαδή αν υπάρχει ΑΦΜ, αν έχει γίνει επίσημα και με νόμιμες διαδικασίες έναρξη του επαγγέλματος και της δραστηριότητας της συγκεκριμένης κτηνιάτρου καθώς και η έδρα τέλεσης της κτηνιατρικής της δραστηριότητας.

Επίσης όσον αφορά τις στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο στο Ζουρίδι του Δήμου Ρεθύμνου ο κύριος Αστρινός κατέθεσε ενυπόγραφη καταγγελία στην Διεύθυνση  Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ρεθύμνου, Τμήμα Κτηνιατρικής, η καταγγελία κατατέθηκε εγγράφως στις 31/7/2018 και ο καταγγέλλων κ. Γιώργος Αστρινός γραμματέας της ΚΟΦΦΑ Μ.Κ.Ο. κατήγγειλε ότι το διάστημα από τις 14 έως τις 16/7/2018 πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Ρεθύμνου στο Ζουρίδι οι οποίες θα συνεχιστούν εκ νέου την 1/8/2018 στον ίδιο χώρο χωρίς μάλιστα να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζονται για την λειτουργία του ανωτέρου χώρου σύμφωνα με την υπάρχουσα και ισχύουσα κείμενη νομοθεσία.


Η απάντηση της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας δόθηκε την ίδια μέρα σύμφωνα με έγγραφο της ίδιας της υπηρεσίας όπου ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να γίνει επιτόπου έλεγχος στον χώρο την ημέρα που θα πραγματοποιούνταν οι νέες στειρώσεις δηλαδή την 01/08/2018.

Σύμφωνα με την κτηνιατρική υπηρεσία και το έγγραφο της ιδίας όποιες στειρώσεις πραγματοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο είναι καθόλα παράνομες διότι η κτηνιατρική υπηρεσία Ρεθύμνου έχει προχωρήσει σε άρση της άδειας λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου και επιπλέον οι στειρώσεις πραγματοποιούνται από εθελοντή κτηνίατρο ο οποίος όμως δεν έχει προσκομίσει ως οφείλει στην κτηνιατρική υπηρεσία όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματός του στην Ελλάδα όπως προβλέπει η υπάρχουσα νομοθεσία.


Μέχρι στιγμής τελική απάντηση δεν έχει δοθεί σε καμία από τις δύο προαναφερόμενες καταγγελίες του κ.Γιώργου Αστρινού γραμματέα της ΚΟΦΦΑ Μ.Κ.Ο., ούτε από την αστυνομία άλλα ούτε και από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία.

Πράγμα βεβαίως το οποίο μόνο καλό δεν είναι αφού μπορούν έτσι οι παράνομες στειρώσεις να συνεχιστούν κανονικά.

Ταυτόχρονα γνωστή Χανιώτισσα κτηνίατρος η οποία είναι ευρέως γνωστή για την δράση της στο Πανελλήνιο Φιλοζωικό Κίνημα αφού με τις δράσεις της προσπαθεί να παρεμποδίσει και να σταματήσει τις παράνομες στειρώσεις από αλλοδαπούς κτηνιάτρους που δεν ασκούν νόμιμα το επάγγελμά τους στην Ελλάδα, έτσι και στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθεί να εμποδίσει και να σταματήσει αυτές τις παράνομες στειρώσεις εκθέτοντας πάντοτε τα πραγματικά γεγονότα κάτι που φαίνεται να ενοχλεί τους «φιλόζωους» του Ρεθύμνου που την κατηγορούν ότι παραπλανεί και παραπληροφορεί την τοπική κοινωνία σχετικά με τις παράνομες στειρώσεις.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι όταν τα φιλοζωικά σωματεία μπλέκουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις, είναι απολύτως λογικό να ενοχλούνται και να κάνουν ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και να χαρακτηρίζουν τον καταγγέλλοντα ως δήθεν φιλόζωο και να λένε δημόσια ευθαρσώς ότι από δήθεν φιλόζωο πολίτη ο Δήμος και οι κτηνίατροι που ανέλαβαν τις στειρώσεις, δέχονται επίθεση από αυτόν τον δήθεν φιλόζωο πολίτη, σε κάθε φάση της ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου Ρεθύμνου.

Ο λόγος φυσικά είναι για τον ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» τα οποία τον Αύγουστο του 2018 πριν δηλαδή από τέσσερις περίπου μήνες κατηγορούσαν τον κ. Γιώργο Αστρινό γραμματέα της ΚΟΦΦΑ Μ.Κ.Ο., χωρίς φυσικά να γίνει η οποιαδήποτε άμεση αναφορά στο όνομα του, φοβούμενοι και μόνο τις όποιες νομικές συνέπειες, ότι κατηγορεί χωρίς κανένα στοιχείο και μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και τοπικές εφημερίδες, τον Δήμο Ρεθύμνου, τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις που σημειωτέον αποτελούν και οι δύο μέλη της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.), και το αναφέρουμε απλώς και μόνο για να υπάρχει εις γνώσιν του αναγνωστικού μας κοινού χωρίς να θέλουμε να θίξουμε την συγκεκριμένη ομοσπονδία, καθώς επίσης κατηγορούν τον κύριο Αστρινό ότι κατηγορεί άδικα και τους αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρους.

Όλα αυτά τα δημοσίευσαν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο προαναφερόμενες φιλοζωικές οργανώσεις, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου και το Σωματείο Ομάδα Εθελοντών «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» σε γνωστό τοπικό site του Ρεθύμνου στις 3/8/2018.

Προφανώς μέχρι τώρα δεν έχει σταματήσει πιθανότατα η παράνομη δραστηριότητα με τις εν λόγω στειρώσεις κα αναμένουμε νεότερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

0 Σχόλια