Βελεστίνο: Δηλητηρίασαν με φόλα αδέσποτο που είχε βρει καταφύγιο στην χριστουγεννιάτικη φάτνη

Φρικτό θάνατο βρήκε χθες το βράδυ στο Βελεστίνο ένα αδέσποτο σκυλάκι που δηλητηριάστηκε από φόλα. Ο δολοφόνος του ζώου έριξε τη φόλα μέσα στην φάτνη του χριστουγεννιάτικου κέντρου, όπου το άτυχο ζώο είχε βρει καταφύγιο από το κρύο. Από τους φρικτούς πόνους και τους σπασμούς του ζώου η φάτνη γέμισε αίματα και διαλύθηκε. Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τα αδέσποτα, οι θανατώσεις ζώων με φόλες είναι συχνό φαινόμενο.

Είναι πραγματικά φρικτό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες όπου έχουμε πολύ συχνά κρούσματα δηλητηριάσεων αδέσποτων σκυλιών με φόλες σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη έως τον Έβρο.

Κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και ιδιαίτερα τώρα που ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων ανά την Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ λόγο ακριβώς των συχνών πια εγκαταλείψεων που αποτελούν δυστυχώς πλέον αρκετά συχνό φαινόμενο.

Είναι αναγκαίο να βρεθεί άμεσα μία λύση που να σχετίζεται βεβαίως αποκλειστικά και μόνο με την πλήρη εφαρμογή του νόμου από όλους τους υπεύθυνους σύμφωνα με το νόμο φορείς.

0 Σχόλια