Απειλές για φόλα καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης






Με αυτό το ιδιόχειρο σημείωμα δέχτηκε απειλή για φόλα φιλόζωος πολίτης στην Εκάλη όπως καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης. Να θυμίσουμε ότι δηλητηρίαση οποιουδήποτε ζώου είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Εκάλης σε ανακοίνωσή τους σχετικά με το συγκεκριμένοι περιστατικό αναφέρουν:

«Απειλή για φόλα ως ένδειξη καλής γειτονίας… Καστρί-Εκάλη, Αττική

Τον λόγο έχει η αστυνομία, διότι «όποιος με απειλές ότι θα διαπραχθούν κακουργήματα ή πλημμελήματα διεγείρει ανησυχία ή τρόμο στους πολίτες, τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών»
Ποινικός Κώδικας, άρθρο 190 «Διατάραξη της ειρήνης των πολιτών» (αυτεπάγγελτο αδίκημα)


Το σημείωμα το άφησαν σε άνθρωπο που έχει υιοθετήσει αδέσποτο σκύλο στα Puppy Day της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς. Ο σκύλος ζει μέσα σε σπίτι στην Γ. Παπανδρέου. Μερικές ημέρες αργότερα, δηλητηριάστηκε από φόλα σε κοντινό σημείο στο Καστρί, άλλος δεσποζόμενος σκύλος. Η βόλτα του ήταν στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Ρωμυλίας, Λ. Ακρίτα & Φλέμινγκ. Ίσως συνδέονται τα γεγονότα και έχουν γίνει μηνύσεις.

 



Να κάνουμε πάλι έκκληση να μην καλύπτετε τους βίαιους και απολίτιστους ανθρώπους διότι γίνεστε συνένοχοι; Να θυμίσουμε ότι η άσκηση βίας στα ζώα είναι επιστημονικά συνδεδεμένη με την άσκηση βίας και στους ανθρώπους;

Ας δούμε πάλι τις ποινές:

Το πρόστιμο για την κακοποίηση και τον βασανισμό ζώου είναι €30.000 και φυλάκιση έως ένα έτος
(Άρθρο 16, α & β του ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε από τον ν.4235/2014)

Η απειλή για φόλα τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη
(Άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα)

Όποιος αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα στην απειλητική επιστολή, παρακαλούμε να επικοινωνήσει επώνυμα ή και ανώνυμα με την Ασφάλεια Κηφισιάς στο 21 0623 4457‬, ή με τον Δήμο Κηφισιάς στο ‭21 3200 7100‬

0 Σχόλια