Μήπως είναι επικίνδυνη η παραμονή του αδέσποτου σκυλιού στον επιβατικό σταθμό του τελωνείου στην Καβάλα;



Το αδεσποτάκι που βλέπετε στην φωτογραφία βρίσκεται εντός του επιβατικού σταθμού του τελωνείου της Καβάλας. όπως αναφέρει κάποιος χρήστης στην σελίδα του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης όταν ανέφερε στον υπάλληλο του λιμενικού στο λιμενοφυλάκειο το συγκεκριμένο θέμα για το αδεσποτάκι που βρίσκεται ξαπλωμένο εντός του σταθμού η απάντηση του υπαλλήλου του λιμενικού ήταν: Και τι σε πειράζει άστο να δροσίζεται… Τον ρωτάω μήπως απαγορεύονται τα αδέσποτα εκεί μέσα; Βρες μου τον νόμο που το απαγορεύει μου λέει… 

Πρόκειται για μία τελείως απαθής στάση από τον υπάλληλο του λιμενικού. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλουν οι λιμενοφύλακες να ελέγχουν με το ειδικό scanner για microchip το σκυλί και σε περίπτωση που βρεθεί microchip στο σκυλί πρέπει άμεσα να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και να του επιστραφεί το σκυλί μαζί με το ανάλογο πρόστιμο για την εγκατάλειψη του σκυλιού.


Σε αντίθετη περίπτωση που δεν βρεθεί microchip στο σκυλί τότε πρέπει να δηλωθεί στον Δήμο ως αδέσποτο. Από εκεί και πέρα ο Δήμος οφείλει να το περισυλλέξει να το μεταφέρει στον κτηνίατρο για εμβόλια και αποπαρασίτωση και φυσικά΄την τοποθέτηση στο σκυλί της ειδικής ηλεκτρονικής σήμανσης microchip και να το επανεντάξει στο φυσικό του περιβάλλον εφόσον δεν κριθεί επικίνδυνο.


Σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται η επανένταξη αδέσποτων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, και επίσης σε λιμάνια και αεροδρόμια. Άρα λοιπόν αν είχε ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία το συγκεκριμένο σκυλί δεν θα έπρεπε να βρίσκεται πλέον εκεί.

Αυτή την στιγμή που δεν έχουν γίνει τα προβλεπόμενα δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν το σκυλί αυτό έχει αποπαρασιτωθεί πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν το σκυλί δεν έχει αποπαρασιτωθεί και έχει ψύλλους τότε όλοι όσοι βρίσκονται στον συγκεκριμένο τελωνειακό σταθμό κινδυνεύουν και μάλιστα άμεσα από τσιμπήματα ψύλλων που πρόκειται για κάτι αρκετά επώδυνο για τον άνθρωπο.Επιπλέον δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πως θα αντιδράσει μέσα στον σταθμό το συγκεκριμένο σκυλί σε περίπτωση ύπαρξης ενός δυνατού θορύβου όπου είναι πιθανό το σκυλί να τρομάξει και να αρχίσει να κυνηγάει τον κόσμο αλλά και να δαγκώνει!

Επομένως όλοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που βιάστηκαν να τα βάλουν με τον άνθρωπο που δημοσίευσε το συγκεκριμένο θέμα ας καθίσουν λοιπόν αν σκεφτούν όλα τα παραπάνω και θα δουν έτσι το αν τελικά είναι πραγματικά φιλόζωοι ή όχι.

0 Σχόλια