Και η απάντηση του αναγνώστη......

Αγαπητοί κύριοι

του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων, εγώ δεν είπα ότι με ρωτήσατε κάτι και σας απάντησα απλώς μου γεννήθηκαν μερικά ερωτήματα και θεώρησα σκόπιμο να τα μοιραστώ μαζί σας.

Επιπλέον επειδή αναφέρθηκε στο κείμενο μου το ερώτημα του αν έχει κάνει ο συλλογός σας κάποια νομική ενέργεια που θα εξαναγκάσει τον Δήμο Τρικκαίων να αδειοδοτήσει το καταφύγιο εσείς επί λέξη μου απαντήσατε τα παρακάτω:

Οι ενέργειες που έχει κάνει ο Σύλλογος προς την Εισαγγελεία να μας επιτρέψετε δεν αφορούν κανέναν άλλο παρά μόνο τη δικαστική αρχή η οποία επιλαμβάνετε του θέματος και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν εκτός Συλλόγου όταν αυτό πρέπει.

Η απάντησή σας δέιχνει ότι δεν έχετε καταλάβει ότι έχει δικαίωμα ο καθένας που διαβάζει την καταγγελία σας για το κλείσιμο του καταφυγίου, να γνωρίζει το τι νομικές ενέργειες έχετε κάνει.
Σας ζητώ λοιπόν να απαντήσετε στο ερωτημά μου και να μην συνεχίσετε με τέτοιου τύπου υπεκφυγές που παραπέμπουν τον αναγνώστη στο να σχηματίσει μία άποψη που θα λέει ότι εσείς νομικά δεν έχετε κάνει τίποτα.


Όσον αφορά τώρα την ένσταση που πρότεινα να κάνετε στην κτηνιατρική υπηρεσία μου απαντήσατε τα εξής:

Το καταφύγιο Τρικάλων όπως είναι σήμερα κατασκευάστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων αποτέλεσε τμήμα το οποίο θα ενσωματώνονταν στο σύγχρονο καταφύγιο το οποίο ο Δήμος είχε προγραματίσει να κατασκευάσει εκδίδοντας την σχετική άδεια ίδρυσης το 2010. Το υφιστάμενο καταφύγιο ζώων δεν μπόρεσε ποτέ έως σήμερα να αδειοδοτηθεί ως προς τη λειτουργία του, ούτε επίκειται έκδοση άδειας λειτουργίας, ακόμη και εάν προβούμε άμεσα σε βελτιώσεις, για λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζουμε και δεν είναι της αρμοδιότητάς μας. Επίσης είναι άγνωστο το γιατί μετά από 6 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του ως έχει, το 2016 δρομολογήθηκε το οριστικό κλείσιμό του. 

Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε ένσταση προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας γιατί ο χώρος δεν ανήκει στο Σύλλογο. Ο Σύλλογος συνδράμει στη φροντίδα των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο εθελοντικά, φροντίζοντας για την υιοθεσία τους και την εξεύρεση δωρεών για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.


Και σας ρωτώ λοιπόν από και ως που επειδή δεν είναι δικό σας το καταφύγιο δεν μπορέιτε να κάνετε ένσταση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία;

Ίσα ίσα που εσείς θα έπρεπε να μπείτε μπροστά και να κάνετε ένσταση διότι και όπως οι ίδιοι είπατε ότι εργαζόσασταν εθελοντικά στο καταφύγιο πράγμα το οποίο σημαίνει φυσικά ότι γνωρίζετε πολύ καλά και μάλιστα από πρώτο χέρι ότι το καταφύγιο λειτουργούσε άψογα με άριστες όπως αναφέρετε συνθήκες διαβίωσης για τα ζώα και ο λόγος που κλείνει είναι ότι ο Δήμος δεν έχει φροντίσει να εκδοθεί η άδεια του για να είναι εντελώς νόμιμη η λειτουργία του.

Όλα αυτά αποτελούν λόγο και στον εισαγγελέα να πάτε και να καταγγείλετε τον Δήμο που δεν εκδίδει την άδεια λειτουργίας του καταφυγίου χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, αλλά και ένσταση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία να κάνετε για να μην ξαναβρεθούν αυτά τα άμοιρα ζώα στον δρόμο.  

0 Σχόλια