Απαράδεκτες καταστάσεις και εμπόριο άδεσποτων από φιλοζωικό σύλλογο!

Το 2010 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός σύλλογος Μονεμβασιάς.
Ήμουν πρόεδρος από το 2012 μέχρι και τέλη Αυγούστου 2017.
Δεν θα αναφερθώ στο έργο μας γιατί θα χρειαστούν πολλές σελίδες..
Ενεργά άτομα ήταν μόνο 3..Τα υπόλοιπα ήταν απλώς μέλη απλά επειδή ήθελαν να υπάρχει ο σύλλογος .
Φτιάξαμε ένα μικρό καταφύγιο όπου φιλοξενούσαμε τα διάφορα ζώακια που σώζαμε..
Επειδή φτάσαμε στο σημείο να έχουμε γύρω στα 120 ζωάκια η συντήρησή τους έγινε ένα πολύ μεγάλο άγχος και πρόβλημα.

 Εγώ πήγαινα 5 φορές την εβδομάδα και η ταμίας κ. Καστανια 2 φορές την εβδομάδα..
Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η κυρια Καστανιά πρότεινε στο τρίτο ενεργό μέλος την γραμματέα Ασημίνα Αρκούδη να της παραχωρήσουμε ένα χώρο στο καταφύγιο μας ώστε να φέρει πάνω γύρω στα 25 δικά της ζώα επειδή αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα με τους γειτονες της , επειδή τα ζώα ηταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή ..
Σε αντάλλαγμα θα βοηθούσε 3 φορες την εβδομάδα το καταφύγιο.. Όσες φορές θα πήγαινε παραπάνω θα πληρωνόταν 25 ευρώ την κάθε φορά..
Ψάχνοντας ήρθαμε μέσω μιας κοινής γνωστής σε επαφή με κάποιες κυρίες από την Ολλανδία , και ζητήσαμε να μας βοηθήσουν στην υιοθεσία των ζώων που φιλοξενούσαμε στο καταφύγιο..
Δέχτηκαν να βοηθήσουν και να βρουν και κάποιο σωματείο το stiching Wereldhonden.
Το Μάιο του 2017 μας επισκέφτηκαν στη Μονεμβασιά.
Συζητώντας κάποια στιγμή μας είπαν ότι για να συντηρήσουμε το καταφύγιο και να βγάζουμε τα εξοδά μας θα ήταν καλύτερα να τους δίνουμε κουτάβια για υιοθεσία επειδή πολύ εύκολα θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και θα προωθούσαμε παράλληλα και τα ζώα του καταφυγίου..
Τα σκυλια είτε καθαρόαιμα ειτε ημίαιμα πωλούνται νόμιμα στην Ολλανδία γύρω στα 300 ευρώ το ένα. Υπάρχει το αντίτιμο υιοθεσίας που καταβάλλει ο ιδιοκτήτης που θα υιοθετήσει το ζώο..Υποτίθεται ότι το αντίτιμο υιοθεσίας είναι για τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα του ζώου για να φτάσει Ολλανδία.
Το αντίτιμο όμως αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο κερδοσκοπίας από κάποιον που μπορεί να συλλέγει ζώα να στα στέλνει εξωτερικό, χωρίς να ενδιαφέρεται για την κατάληξη του ζώου..
Οι κυρίες από την Ολλανδία μας βεβαίωσαν ότι τα κουτάβια θα πήγαιναν σε καλά σπιτια οπότε θα σώζονταν από τους δρόμους της Ελλάδος, και έτσι και μεις θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε το καταφύγιο με τα χρήματα αυτά, χώρια τις δωρεές από φιλόζωους που θα έβλεπαν το έργο μας.
Έτσι και αλλιώς μας είπαν αν δεν το κάναμε εμείς , οι ενδιαφερόμενοι θα έπαιρναν κουτάβια από άλλες περιοχές.
Έτσι εφόσον υπήρχαν κουτάβια που επειγόταν η υιοθεσία τους ξεκινήσαμε αυτή τη συνεργασία.
Το καλοκαίρι οι μεταφορές γίνονταν από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την αεροπορική εταιρία Τransavia.
Oi μεταφορές στην Ολλανδία γίνονταν τις περισσότερες φορές με συνοδούς για μικρότερο κόστος..Δηλαδή τουρίστες Ολλανδοί που επέστρεφαν στην χώρα τους συνόδευαν τα ζώα αυτά στην πατρίδα τους..Κάθε άτομο μπορούσε να ταξιδέψει με δυο κλουβιά ( 3 κουτάβια σε κάθε κλουβί) , και δυο κουτάβια στην καμπίνα..
Δηλαδή ένα άτομο μπορούσε να συνοδεύσει 8 κουτάβια στην Ολλανδία ..Αυτό γινόταν συνέχεια μέχρι τέλη περίπου Ιουλίου που η Transavia ενημέρωσε ότι στο κάθε κλουβί θα μπαίνουν μόνο δυο ζώα..
Το κάθε κλουβί είχε κόστος μεταφοράς 60 ευρώ..δηλαδή 60+60 +40 ευρώ τα δυο κουτάβια στην καμπίνα. 160ευρώ τα έξοδα μεταφοράς για 8 κουτάβια.
Τα ιατρικά έξοδα ήταν για το κάθε κουτάβι γύρω στα 55 ευρώ..Τώρα αν η σύμβαση του Δήμου δεν είχε τελειώσει ακόμα τότε τα έξοδα αυτά τα κάλυπτε ο Δήμος.
8 κουτάβια επι 300 ευρώ= 2400 ευρώ έσοδα.
Έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεσή σας..(Πόσα κουτάβια ταξίδεψαν, τις ημερομηνίες και τα ονόματα των συνοδών, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου 2017 οπότε και παραιτήθηκα..
Στην αρχή ήταν όλα τέλεια.Έτσι πίστευα τουλάχιστον..Έβλεπα φωτογραφίες και βίντεο σε πράσινα λιβάδια και καναπέδες και έκλαιγα από χαρά που σώθηκαν..
Νόμιζα ότι οι γυναίκες αυτές ήταν άγγελοι επί της γής και τους το έλεγα κιόλας..Πίστευα ότι ότι έκαναν το έκαναν εθελοντικά επειδή αγαπούσαν τα ζώα.
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου είχαν φύγει γύρω στα 70 κουτάβια και 3 δίχρονα σκυλιά απο το καταφύγιο.
Σε ερώτηση μου τι θα γίνει με τα σκυλάκια του καταφυγίου μας απαντούσαν να μην ανησυχούμε και ότι ίσως θα έπρεπε να αρχίζουμε να φιλοξενούμε σπίτια μας τα ζώα απο το καταφύγιο ωστε να κοινωνοικοποιηθούν με λουρια και κόσμο , και να είναι πιο εύκολη η υιοθεσία τους..
Ο καιρός περνούσε και σε μια συνάντηση που είχα με τα άλλα δύο ενεργά μέλη του συλλόγου μου , την κυρια Καστανιά και Αρκούδη τόνισα ότι επιτακτική ανάγκη ήταν να δωθει προτεραιότητα στα ζώα του καταφυγίου που υπέφεραν , και μόνο αν βρίσκαμε κάποιο κουτάβι μπροστά μας να το παίρναμε.
Συμφώνησαν μαζί μου αλλά δυστυχώς η συμφωνία δεν τηρήθηκε.
Συνέχιζαν να μαζεύουν κουτάβια με αποτέλεσμα να έχουμε διαφωνίες επειδή τα ζώα του καταφυγίου τσακώνονταν και μέχρι σκότωσαν και μια γριά σκυλίτσα.
Δυστυχώς η κυρία Καστανιά μετέφερε τις προσωπικές μας συζητήσεις στις ξένες κυρίες με αποτέλεσμα να μου επιτεθούν λεγοντάς μου ότι θα μαζεύουν όσα κουτάβια θέλουν και ότι τα ζώα του καταφυγίου δεν είναι πρόβλημα δικό τους..
Παράλληλα άρχισαν να μου υποδεικνύουν τι θα κάνω και τι όχι με το καταφύγιο ή με τις συνεργατιδές μου..Τους ζήτησα να μην ανακατεύονται σε προσωπικά μας θέματα αλλά δυστυχώς με την ανοχή της πρώην συνεργατιδάς μου έγιναν τα αφεντικά του συλλόγου μας..
Το αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθώ άμεσα και να διευκρινίσω στις κυρίες αυτές ότι ήταν υπεύθυνες για ότι έγινε και για τη συντήρηση του καταφυγίου , διαφορετικά θα δημοσίευα όλη την ιστορία στην Ολλανδία..
Ξέχασα να αναφέρω ότι άρχιζαν να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο της περιοχής , και του ζήτησαν περιφραγμένο χώρο ώστε να μεταφέρονται τα ζώα εκεί κι να τσιπάρονται και εμβολιάζονται δωρεάν απο το δήμο..
Ο δήμαρχος όμως αρνήθηκε να το κάνει..
Από τον Αύγουστο ψάχνω πληροφορίες για κάποια από τα ζώα που μεταφέρθηκαν Ολλανδία. Καμία απάντηση δεν παίρνω..
Για τα ζώα του καταφυγίου που τα μεγάλωσα και φρόντισα και εγώ, μου δήλωσαν ότι δεν έχω κανένα δικαίωμα να ρωτάω που πάνε και τι κάνουν..
Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι μόνο να καθαρίζω το καταφύγιο και να ταίζω τα ζώα..Μόνο αυτό μου είπαν ότι μπορώ να κάνω και που φυσικα δεν εκανα.
Μετά την παραιτησή μου η δικηγόρος μου έστειλε γράμμα προς την κυρια Καστανιά ζητώντας να μου δωθουν πληροφορίες για τα ζώα και τα δωθούν τα συμβόλαια υιοθεσίας στον σύλλογο απο τις κυρίες αυτες.
Από Ολλανδούς ΄φίλους έχω ενημερωθει για διάφορα ζώα που επιστράφηκαν 5 μήνες μετά την υιοθεσια τους όπως το κουτάβι Μπέλλα που το είχαν βάλει σε αγγελία στο ιντερνέτ..
Οταν προσπάθησα να μάθω πληροφορίες εξαφάνισαν την αγγελία και έβαλαν τη σκυλίτσα στο σάιτ τους με νέα τιμή πώλησης 300 ευρώ.
Ένα άλλο κουτάβι ο Ηero επιστράφηκε μετά από 5 μήνες απο την υιοθεσία του και ούτε και ξέρω τι απέγινε.
Επίσης η τετράχρονη σκυλίτσα μας Σιντυ υιοθετήθηκε και μετά από δυο μήνες της έκαναν ευθανασία ..Είπαν οτι είχε σοβαρό πρόβλημα με τον οισοφάγο της και δεν θεραπευόταν..Το σωματείο ήταν πολύ θυμωμένο που της έκαναν ευθανασία τόσο γρήγορα και μας είπε ότι θα πήγαινε να επισκεφτεί την ιδιοκτήτρια και θα ζητούσε τις εξετάσεις που είχε κάνει ...Ποτέ δεν είδα αυτές τις εξετάσεις και φυσικά πάει και η σκυλίτσα..
Ένα άλλο κουτάβι που ειχαμε στείλει ο Κειν επιστράφηκε 5 μήνες απο την υιοθεσία του...Πίστευα ότι ήταν απο τις καλύτερες υιοθεσίες που είχα δει..τι φωτογραφίες στα πράσινα λιβάδια, τι βόλτες με το αυτοκίνητο, τι ξάπλες με το αγοράκι της οικογένοιας πάνω στους καναπέδες , ειλικρινά δεν χόρταινα να κοιτάζω και να χαίρομαι..
Η ΩΡΟΡΑ -ΝΟΡΑ ΜΑΣ..Την έστειλαν στην Ολλανδία και τη πρωτη μερα της εκεί ξεφυγε απο το λουρί και σκοτώθηκε..
το σωματείο προσπαθηκε να αποκρύψει το γεγονός και εξαφάνισε τις φωτογραφίες της σκυλίτσας απο το σάιτ τουσ..
Όμως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο..Μια Ολλανδέζα φιλόζωη δημοσίευσε το θάνατο της Ωρορας-Νορας και το σωματείο αναγκάστηκε να ξαναβάλει τις φωτογραφίες του σκυλιού και να ΄αναφερθεί στο θανατο της..
Η Ολλανδέζα αυτή που ξέρει τις κυρίες αυτές γιατί προσπάθησε πολλές φορές να βοηθήσει τα ζώα που τους επιστρέφονταν με το να βρει κάποια θετά σπίτια, δημοσίευσε ότι το σκυλακι Kέιν έχει αλλάξει 6 σπίτια μέχρι στιγμής και έχει αποδράσει πολλές φορές. Έπαθα σοκ..
Επίσης η σκυλίτσα Έλσα μας..Απέδρασε 5 φορές ..
Και αναρωτιέμαι πόσα άλλα αγνοώ....
Επίσης αυτό που βίωσα έντονα ήταν η άρνηση πολλων ιδιοκτητών να έχουν μια επαφή έστω απο το φέιμπουκ με τους διασώστες..
Επειδή αγοράζουν ένα σκυλί νιώθουν ότι είναι δικό τους και δεν επιθυμούν καμία επαφή με τον διασώστη..
Είχαμε πολλά τέτοια προβλήματα..Και σε μια ομάδα που μας είχαν βάλει που υποτίθεται οτι ήταν οι ιδιοκτήτες μέσα και εμείς , να αναφέρω ότι δεν ήταν όλοι οι ιδιοκτήτες αλλά και αυτοί που ήταν, μόνο λίγοι ενημέρωναν με φωτογραφίες και βίντεο.
Στο μεταξύ αν διαμαρτυρηθείς σου κάνουν τέτοια πλύση εγκεφάλου που ντρέπεσαι πια να ρωτάς για τους ιδιοκτήτες και λες άμα είναι καλά το ζώο ας μην ξέρω τον ιδιοκτήτη..
Τώρα πια ξέρω ότι βίντεο και φωτογραφίες δεν μπορούν να αποδείξουν αν το ζώο είναι καλά. Δεν ξέρουμε πότε έχουν τραβηχτεί όλα αυτά επίσης..
Κάποτε τα πίστευα όλα γιατι δεν ήξερα..Με πολύ λίγους ιδιοκτήτες έχω επαφή και ξέρω ότι αυτά τα ζωάκια ειναι καλά..
Για τα υπόλοιπα πια έχω πολλες αμφιβολίες και ενοχές...
Η εμπιστοσύνη μου κλονίστηκε.
Να αναφέρω επίσης ότι προσπάθησα άλλη μια φορά να μάθω πληροφορίες για τα ζώα που ψάχνω και τόνισα ότι διαφορετικά θα αρχίσω να τα ψάχνω Ολλανδία μέσω φέισμπουκ..
Το αποτέλεσμα ήταν να λάβω ένα απειλητικό εμαιλ απο τις κυρίες αυτές ώστε να μην προσπαθήσω να βρω τα ζωάκια ....
Γιαυτό αποφάσισα να βγει όλη η αλήθεια στο φως δημόσια.
Ειμαι πρόθυμη να αναλάβω ότι ευθύνη μου αναλογεί...Όλα τα στοιχεία στη διάθεση σας. Φεύγοντας από αυτόν τον σύλλογο ένιωσα πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ...

Αναγνώστης

ΟΡΟΡΑ -ΝΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ

ΚΕΙΝ....ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ 6 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ

0 Σχόλια