Προβληματική η στάση των φιλοζωικών οργανώσεων απέναντι στην επίμαχη τροπολογία.


Προβληματική είναι η στάση των φιλοζωικών οργανώσεων απέναντι στην επίμαχη τροπολογία που μιλούν ακόμη και για δημιουργία στρατόπεδων συγκέντρωσης άδεσποτων με την επίμαχη τροπολογία που τελικά αποσύρθηκε λόγω των έντονων αντιδράσεων των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα ανακοινώσεων των φιλοζωικών οργανώσεων:

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος.
«Ψηφίζεται ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο... »



«Ψηφίζεται αύριο (σ.σ.: σήμερα Πέμπτη) στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που "υπογράφει" την καταδίκη των αδέσποτων ζώων» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος (…).
Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!!!

Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!!!
Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.
Η καταδίκη τους.
Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν :
Αν συνειδητοποιούν, ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2017 σε μια ευρωπαϊκή χώρα!
Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο (σήμερα).

Εμείς βλέπουμε ότι   η τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή και επέτρεπε να χωροθετηθούν σε δασικές εκτάσεις κέντρα περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων δεν καταδικάζει τα ζώα το αντίθετο μάλιστα τα προστατεύει από ασθένεις και από πιθανά ατυχήματα από διερχόμενα οχήματα στους δρόμους. Επίσης προστατεύει με τον ίδιο τρόπο και τους ανθρώπους από τις επιθέσεις αδέσποτων ζώων αλλά και από διάφορες μεταδοτικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε λοιπόν τι ήταν αυτό που οδήγησε τις φιλοζωικές οργανώσεις σε αυτές τι έντονες αντιδράσεις. Οι φιλοζωικές οργανώσεις είναι αυτές που μπαίνουν μπροστά για το καλό των ζώων και τώρα δεν το επιθυμούν το καλό των αδέσποτων; Μα είναι δυνατόν δηλαδή;

Μας προβλημάτισε πολύ αυτή η στάση των φιλοζωικών οργανώσεων και ελπίζουμε στο μέλλον να λάβουν υπόψην τους πολύ πιο σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα και να στηρίξουν την τροπολογία.

Η Συντακτική Ομάδα του

Αδέσποτα Greece

0 Σχόλια